(VIDEO) Vučić i njegovi lokalni saradnici misle da im je isplativo da se igraju vatrom na buretu baruta zarad male lične koristi

ISG najoštrije osuđuje sinoćnju predstavu za narod koja je imala za primarni cilj sprečavanje uvredljivog skandiranja Vučiću na tribinama FK Novi Pazar i da se stvori situacija gde će FK Partizan biti kažnjen neigranjem pred domaćom publikom.

Time bi se sprečilo da se Vučić suoči sa punim tribinama u Humskoj koje skandiraju protiv njega. FK Novi Pazar i njegovi navijači su kolateralna šteta. Na njima se trenira strogoća i puštaju se gostujući navijači da se šovinistički iživljavaju.

Građani Novog Pazara treba da znaju da su glavni krivci za takav podređen položaj FK Novi Pazar i njegovih navijača upravo ljudi koji stvarno stoje iza kluba. Očigledno je da Aleksandar Vučić i njegovi lokalni javni i tajni saradnici misle da im je isplativo da se igraju vatrom na buretu baruta zarad male lične koristi a to je da se sa tribina ne čuje uvredljivo skandiranje predsednika države.

Pozivamo FSS i UEFA-u da najstrožije kazni FK Partizan jer su njihovi navijači koji su organizovano došli uz logističku podršku kluba glavni vinovnici sinoćnjih incidenata. Činjenica je da što se tiče FK Novi Pazar njegovi igrači i navijači ne mogu nigde da se pojave bilo da su gosti ili domaći a da ne dožive šovinističku torturu od strane protivničkih navijača. Najveću odgovornost za takvo stanje snosi FSS i političari vladajućeg režima koji se mešaju u domaći fudbal.

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

State Department o utakmici u Novom Pazaru: Veličanje zločinaca neprihvatljivo

Sledeći članak

Poseta predstavnika akademske inicijative forum 10

Povezani članci
Opširnije

USTANAK ZA OPSTANAK

Predstavnici Inicijative slobodnih građana učestvovali su na ekološkom protestu „Ustanak za opstanak“ koji je organizovan u Beogradu proteklog vikenda. Inicijativa slobodnih građana je dala podršku organizatorima protesta, a naročito Aleksandru Jovanoviću Ćuti, predsedniku ekološkog pokreta „Odbranimo reke Stare planine“. Svoju reputaciju Ćuta je ponajviše izgradio borbom protiv stavljanja reka u cevi, protiv izgradnje mini-hidroelektrana na Staroj planini. Sve je počelo 2017. godine, kada je vlast obnovila ideju o sprovođenju rečnih voda kroz cevi. Tada su pojedinci koji će kasnije osnovati pokret Odbranimo reke Stare planine na reci Temštici održali performans „Molitva za reku“, koji je privukao pažnju javnosti. Na skupu su učešće uzeli i predstavnici naše partnerske organizacije „Građanske inicijative“iz Beograda ali i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović. Zelenović je bivši gradonačelnik Šapca, a bio je jedini gradski čelnik u zemlji koji je porez na imovinu fizičkih lica vratio građanima na raspolaganje. Direktna demokratija, dakle, gotovo po antičkom uzoru. Jedini je čelnik grada koji je imao manjak administrativnog osoblja, ali, uprkos tome, gradski poverenici su išli  poljoprivrednicima na noge i završavali im poslove kao što su registracija gazdinstava ili overa zdravstvenih knjižica. Nebojša Zelenović je 2020. godine izgubio vlast u Šapcu nakon višegodišnjih pritisaka SNS-a i neviđene izborne krađe u tom gradu.…