ISG UZ UČITELJICU ADELU MELAJAC

Inicijativa slobodnih građana osuđuje jutrošnje pozivanje učiteljice Adele Melajac da u prostorijama MUP-a u Novom Pazaru da izjavu i smatramo taj čin najgrubljim kršenjem zakona i Ustava Srbije.

Pozivamo tužilaštvo i policijsku upravu u Novom Pazaru  da se što pre izjasne i objasne pravni osnov na osnovu kojeg je učiteljica Adela Melajac pozvana da da izjavu.

Dok traženi ratni zločinac Duško Kornjača šeta slobodno Novim Sadom, dok se slike Ratka Mladića pojavljuju na bilbordima širom Srbije, novopazarska policija saslušava jednog prosvetnog radnika i to zbog jedne himne, za koju je upitno da li je uopšte puštena na času u školi i pod kojim okolnostima.

ISG podseća javnost u Sandžaku i ostalim delovima Srbije da su korupcija, nepotizam, kriminal i partokratija naši zajednički neprijatelji, a da je himna samo oružje trenutnog režima da poremeti međunacionalne odnose i izazove sukobe.

Suštinski problemi sa kojima se suočavaju svi građani u Srbiji su i dalje pred nama i oni su oličeni u kriminalu koji je sistemski zastupljen, ali i u vrhu državne vlasti koja je umešana u veliki broj afera za koje tužilaštva širom Srbije i dalje ćute.

ISG poziva novopazarsko tužilaštvo i policijsku upravu da se pozabave korupcijom i kriminalom u javnom zdravstvu, ali i da ispitaju povezanost svojih kadrova sa kriminalnim strukturama, a ne da saslušavaju jednu nezaštićenu učiteljicu.

Pozivamo građane da nam se obrate ukoliko budu imali problema zbog iznošenja svojih političkih stavova i ideja, a Inicijativa slobodnih građana će i dalje biti uz obespravljene i na strani pravde i istine.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

Srbija ima besplatno zdravstvo

Sledeći članak

LJUDI UMIRU, A POLITIČARI SE I DALJE PREPUCAVAJU

Povezani članci
Opširnije

USTANAK ZA OPSTANAK

Predstavnici Inicijative slobodnih građana učestvovali su na ekološkom protestu „Ustanak za opstanak“ koji je organizovan u Beogradu proteklog vikenda. Inicijativa slobodnih građana je dala podršku organizatorima protesta, a naročito Aleksandru Jovanoviću Ćuti, predsedniku ekološkog pokreta „Odbranimo reke Stare planine“. Svoju reputaciju Ćuta je ponajviše izgradio borbom protiv stavljanja reka u cevi, protiv izgradnje mini-hidroelektrana na Staroj planini. Sve je počelo 2017. godine, kada je vlast obnovila ideju o sprovođenju rečnih voda kroz cevi. Tada su pojedinci koji će kasnije osnovati pokret Odbranimo reke Stare planine na reci Temštici održali performans „Molitva za reku“, koji je privukao pažnju javnosti. Na skupu su učešće uzeli i predstavnici naše partnerske organizacije „Građanske inicijative“iz Beograda ali i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović. Zelenović je bivši gradonačelnik Šapca, a bio je jedini gradski čelnik u zemlji koji je porez na imovinu fizičkih lica vratio građanima na raspolaganje. Direktna demokratija, dakle, gotovo po antičkom uzoru. Jedini je čelnik grada koji je imao manjak administrativnog osoblja, ali, uprkos tome, gradski poverenici su išli  poljoprivrednicima na noge i završavali im poslove kao što su registracija gazdinstava ili overa zdravstvenih knjižica. Nebojša Zelenović je 2020. godine izgubio vlast u Šapcu nakon višegodišnjih pritisaka SNS-a i neviđene izborne krađe u tom gradu.…