LJUDI UMIRU, A POLITIČARI SE I DALJE PREPUCAVAJU

Inicijativa slobodnih građana izražava veliku zabrinutost nastavkom političkih prepucavanja oko zdravstvene situacije u Novom Pazaru i Sandžaku.

U poslednjoj izjavi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar prozvao je gradonačelnika Novog Pazara da vodi političku borbu i da zbog toga kaže da Novi Pazar nije žarište virusa.

Podsećamo javnost da su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac krajem avgusta davali kontradiktorne izjave o stanju u Novom Pazaru i Tutinu što je stvarilo dodatno nepoverenje građana u predstavnike vlasti i zvanične institucije.

U periodu od 23. avgusta do 5. septembra u novopazarskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je više od 260 pacijenata, a tokom istog perioda na antigenskom testu bilo je pozitivno skoro 600 lica.

Po tvrdnjama direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića, stotine naših sugrađana leči se u kućnim uslovima, a po saznanjima ISG veliki broj lica i u privatnim klinikama širom Novog Pazara, što je suprotno svim praksama lečenja ove opake bolesti.

Od početka ove godine, u novopazarskoj Opštoj bolnici, borbu sa virusom je izgubilo više od 210 ljudi, a u poslednjih dve nedelje čak njih 26.

Inicijativa slobodnih građana apeluje na sve predstavnike vlasti da ostave po strani dnevnopolitička prepucavanja i da se posvete rešavanju novonastale krize u našem regionu.

Pozivamo Gradski štab za vanredne situacije da što pre održi sednicu i da u svoj sastav uključi i predstavnike nevladinog sektora kako bi se osigurao transparentniji rad i delovanje ovog tela.

Sramotno je da se našem gradu i regionu, pre više od godinu dana, desio kolaps zdravstvenog sistema, a da lokalni i državni funkcioneri nisu naučili lekcije već se i dalje ponašaju bahato.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

ISG UZ UČITELJICU ADELU MELAJAC

Sledeći članak

Skoro 70 posto građana smatra da Opšta Bolnica u Novom Pazaru ne radi transparentno

Povezani članci
Opširnije

Poziv građanima

Došli smo do određenih saznanja da je u Novom Pazaru za vreme Miloševićeve vladavine postojala ekipa lekara koja…