APEL MINISTARSTVU ZDRAVLJA I LOKALNIM POLITIČARIMA DA ZAUSTAVE HAOS U OPŠTOJ BOLNICI

Inicijativa slobodnih građana poziva Ministarstvo zdravlja da hitno smeni rukovodstvo Opšte bolnice jer je ova zdravstvena ustanova ponovo u kolapsu.
Pozivamo i lokalne političare da utiču da dođe do smene direktora Opšte bolnice i da makar jednom pokažu da im je stalo do života građana koje predstavljaju, a ne da iznova plasiraju obmane i laži.Prema saznanjima ISG, na svim odeljenjima gde se leče kovid pacijenti nema dovoljno aparata za kiseoničku podršku (high-flow aparati), a na starom Grudnom odeljenju nema nijedna maska za kiseonik.
Više lekara i medicinskih tehničara iz Opšte bolnice nam javlja da se boje da će se broj žrtava u narednim satima i danima višestruko uvećati. ISG stalno prima njihove poruke u kojima se primećuje da su vidno potreseni i da će se situacija pogoršavati. Opštoj bolnici nedostaje i veliki broj medicinskih tehničara, a lekari su izmoreni i pod velikim pritiskom.
Veliki broj pacijenata je životno ugrožen, a na većini odeljenja ponovo je kolaps i to zbog ponašanja direktora Opšte bolnice koji ne želi da zatraži pomoć od Ministarstva zdravlja.
Inicijativa slobodnih građana podseća javnost da je tokom jučerašnjeg dana umrlo četvoro lica, a da je juče, nakon više od godinu dana, oboren rekord od 200 novih pregleda.Tokom poslednjih nedelju dana, 18 lica je izgubilo život, u bolnici se nalazi skoro 200 pacijenata, a nekoliko stotina je na kućnom lečenju.
Prema saznanjima ISG, veliki broj naših sugrađana se leči u privatnim klinikama, što je suprotno svim pravilima i praksi lečenja ove opake bolesti.
Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodni članak
Mirsad Đerlek da uputi izvinjenje građanima Novog Pazara

Mirsad Đerlek da uputi izvinjenje građanima Novog Pazara

Sledeći članak

OPŠTOJ BOLNICI NEDOSTAJE MEDICINSKOG OSOBLJA I VOLONTERA

Povezani članci
Opširnije

Poziv građanima

Došli smo do određenih saznanja da je u Novom Pazaru za vreme Miloševićeve vladavine postojala ekipa lekara koja…