Dom zdravlja u Tutinu otpušta radnike u jeku pandemije

Danas smo posetili Tutin i tom prilikom razgovarali sa zdarvstvenim radnicima kojima je nedavno saopšteno od strane direktora Doma zdravlja Tutin da neće više raditi u toj ustanovi.

24 zdravstvena radnika su angažovana na projektu koji finansira Opština Tutin a podržava Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Zdravstveni radnici su počeli da rade 8. aprila ove godine, a ugovor o privremeno-povremenim poslovima im je istekao krajem septembra.

24 zdravstvena radnika odnosno 4 lekara, 10 medicinskih sestara i 10 pomoćnih radnika po projektu bi trebalo da imaju novi ugovor na sledećih šest meseci.

Direktor Doma zdravlja Tutin Kemal Ćorović je, po navodima radnika sa kojim smo razgovarali, saopštio da nakon isteka ugovora nisu više potrebni toj ustanovi.

Imajući u vidu broj stanovnika Tutina, u ovoj sandžačkoj opštini fali veći broj uposlenika u zdravstvenim ustanovama, pandemija COVID-19 je na svom vrhuncu te je suluda ideja smanjivati broj radnika u zdravstvenim ustanovama.

Pozivamo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije da hitno reaguje na ovaj suludi potez direktora Kemala Ćorovića i da ne dozvoli političko obračunavanje u zdravstvenim ustanovama.

Ukoliko se ovaj problem ne reši uskoro, Inicijativa slobodnih građana će se obratiti nadležnim inspekcijama i ostalim insitutucijama kako bi zaštitila prava radnika zdravstvenih ustanova.

Inicijativa slobodnih građana će nastaviti da prati stanje javnog zdravstva i da obaveštava javnost o svim nepravilnostima u oblasti zdravstva.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak
ISG - press konferencija 17.09

Država i političke stranke najodgovorniji za kolaps zdravstva u Novom Pazaru

Sledeći članak

PREDSTAVNICI ISG NA KONFERENCIJI O LJUDSKIM PRAVIMA

Povezani članci
Opširnije

Poziv građanima

Došli smo do određenih saznanja da je u Novom Pazaru za vreme Miloševićeve vladavine postojala ekipa lekara koja…