Pritisak javnosti daje rezultate, ali Dom zdravlja i dalje krije informacije

Samo par sati nakon naše objave da Dom zdravlja nije na svom sajtu objavio konkurs za 16 lekara, na istom sajtu se pojavio dotični oglas.

Oglas je i dalje nepotpun jer nije jasno definisan rok za prijave. U medijima stoji da je oglas objavljen 29. septembra, a u oglasu 27. septembra. Rok za prijave zbunjuje. Večeras je isto bilo izmena na sajtu pa su uklanjani datumi sa konkursa. Pozivamo Dom zdravlja da uredi oglas tako da jasno bude naznačeno do kad traje rok za prijave na konkurs. Nemojte da izvodite cirkus sa ovako bitnim dokumentom. Ponižavate ustanovu Doma zdravlja i sve građane koji vas plaćaju.

Zašto naše javne ustanove rade kako treba ili čak jako traljavo i zbunjujuće tek kada im se uputi kritika?

Podsećamo javnost i rukovodstvo zdravstvenih ustanova, a naročito direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića da njegovu platu i platu svih zdravstvenih radnika plaćaju građani i da nisu privatna ustanova u kojoj mogu raditi šta god hoće. Sramotan je ovakav odnos prema građanima u jednom evropskom gradu u 21. veku.

Zašto je ovakav odnos prema građanima i prema javnosti kada je u pitanju najobičniji oglas? Zašto se oglasi kriju i ne objavljuju na sajtu? Da nisu lica već primljena na posao pa se sad konkurs sprovodi radi forme? Još jednom vas podsećamo direktore Ćoroviću, pošto očigledno ne znate, da se konkurs objavljuje pre nego to javnost zatraži i naravno pre nego što zaposlite lekare.

Do kada će građani da trpe zataškavanja i informacije koje su bitne za njih? Po kojim to zakonima donosite ovakve bezumne odluke? Ovaj grad ne pripada samo jednoj političkoj opciji direktore Ćoroviću.

Direktore Ćoroviću, jeste li zaboravili da ste protivzakonito direktor Doma zdravlja jer ne smete biti član organa političke stranke, a Vi ste ni više ni manje nego odbornik vladajuće stranke. Ako se zaposle samo članovi Vaše stranke, šta da rade lekari koji nisu u Vašoj stranci?

Inicijativa slobodnih građana će uputiti zahtev za pristup informacijama od javnog značaja kako bismo saznali sve detalje oko ovog konkursa. Nakon što dobijemo informacije, objavićemo ih kako bi građani znali šta se sve dešava u našim zdravstvenim ustanovama.

ISG će nastaviti da se zalaže za javni rad svih javnih ustanova kako bismo unapred sprečili kršenja zakona, a sve neregularne radnje ćemo kao i do sada objavljivati.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

DOM ZDRAVLJA NE RADI TRANSPARENTNO

Sledeći članak

DOM ZDRAVLJA VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA NOVOG PAZARA

Povezani članci
Opširnije

Poziv građanima

Došli smo do određenih saznanja da je u Novom Pazaru za vreme Miloševićeve vladavine postojala ekipa lekara koja…