Novi Pazar: nepropisno parkirani smećarski kamioni ugrožavaju građane

Dragi sugrađani,

Želimo skrenuti vašu pažnju na jedan izuzetno važan problem koji već godinama pogađa naš grad, problem nepropisnog parkiranja smećarskih kamiona na trotoarima ispred JKP Čistoća.

Poslali smo upit nadležnim organima i dobili smo odgovor koji želimo podijeliti s vama.

Preduzeće JKP Čistoća je odgovorilo da je povremeno parkiranje kamiona na trotoarima rezultat kratkotrajne gužve u krugu preduzeća. Međutim, ovo objašnjenje ne opravdava trajno nepropisno parkiranje koje šteti našim trotoarima, proizvodi nepodnošljiv smrad i remeti svakodnevni život stanovnika naselja u kojem se ova situacija dešava.

Svjesni smo da ova situacija stvara nepodnošljiv smrad koji utječe na kvalitet života u našem gradu, ali također oštećuje, uništava i zauzima trotoare koji su nam važni za sigurno kretanje pješaka.

Odgovorom koji smo dobili, uprava JKP Čistoća priznala je da nepropisno parkira svoja vozila, time krši zakon te pruža loš primjer građanima kako se ne bi trebalo parkirati.

Uprkos našem upitu, radnici JKP čistoća uz dozvolu uprave ovog javnog preduzeća, svoja vozila i dalje nepropisno parkiraju na trotoarima ispred JKP Čistoća, stoga apelujemo na nadležne institucije da hitno poduzmu mjere kako bi kamioni bili premješteni na odgovarajuća mjesta izvan užeg centra grada.

Tražimo da se osigura adekvatno parkiralište za smećarske kamione kako bi se izbjeglo daljnje oštećenje trotoara, osigurala sigurnost pješaka i poboljšao kvalitet života naših sugrađana.

Pozivamo medije i vas građane da nam pomognete u podizanju svijesti o ovom pitanju, kako bismo ostvarili promjene koje su nam neophodne za poboljšanje infrastrukture našeg grada.

Vaša podrška i angažovanje ključni su za ostvarivanje promjena koje su nam neophodne. Vjerujemo da zajedno možemo utjecati na našu lokalnu zajednicu i unaprijediti kvalitet života svih nas.

Zajedno gradimo bolje sutra!

Hvala vam na pažnji i podršci.
Vaša Inicijativa Slobodnih Građana (ISG)

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

Aktivista osuđen zbog vređanja direktora opšte bolnice u Novom Pazaru

Sledeći članak

OTKRIVENI PLANOVI PRIVATIZACIJE U JKP GRADSKA ČISTOĆA NOVI PAZAR

Povezani članci
Opširnije

Sandžak nije Avganistan

Televizija koja ima nacionalnu frekvenciju je u jutarnjim satima propagirala govor mržnje prema građanima Sandžaka. Inicijativa slobodnih građana…