OTKRIVENI PLANOVI PRIVATIZACIJE U JKP GRADSKA ČISTOĆA NOVI PAZAR

Obaveštavamo javnost da se JKP Gradska Čistoća Novi Pazar suočava sa ozbiljnim izazovima i namernim propadanjem usled delovanja nekoliko pojedinaca. Posebna pažnja se usmerava na aktivnosti rukovodilaca ovog javnog preduzeća, o kojima se u čitavom gradu govori da su redovno odsutni sa radnih mesta, dok se radnici pripremaju za štrajk.

Informacije koje smo nezvanično saznali ukazuju na to da su glavni ciljevi nekoliko osoba unutar preduzeća usmereni ka privatizaciji sektora za higijenu, reciklažu, komercijalu i finansije. Ovakav scenario bi imao ozbiljne posledice, jer bi mnogi radnici ostali bez posla. Očigledno je da se ove aktivnosti sprovode isključivo u cilju zadovoljavanja ličnih interesa, na štetu javnog dobra. Takođe, postoje sumnje da se diplomama trguje, a da se na rukovodeće pozicije postavljaju isključivo osobe bliske trenutnom rukovodstvu.

Važno je naglasiti da su sve ove informacije trenutno nezvanične, ali Izvršni odbor za Informacije od Javnog Značaja (ISG) će uložiti napore kako bi u narednom periodu prikupio konkretne dokaze i relevantnu dokumentaciju.

Ako se sve ove tvrdnje pokažu tačnim, javlja se pitanje kako će rukovodioci JKP Gradske Čistoće uspeti da efikasno obavljaju svoje dužnosti i odgovornosti kao privatni preduzetnici koji će preuzimati poslove od firme koju nisu uspeli da uspešno vode. Najverovatnije će neki od njih ostati u JKP Čistoća kao rukovodioci, dok će za vlasnike firme kojima će preuzimati poslove postaviti svoje bliske saradnike.

Ova situacija nas navodi na duboko razmišljanje o moralnim vrednostima i odgovornosti svih građana prema našem gradu. Postavlja se pitanje da li je moguće da za Novi Pazar niko nije spreman da žrtvuje svoje interese u korist opšteg dobra, već svako teži da iskoristi postojeće prilike za ličnu korist.

Nastavićemo da pratimo situaciju, istražujemo navedene navode i preduzimamo sve neophodne korake kako bismo očuvali integritet i efikasnost tog drustvenog preduzeća.

Molimo medije i građane za strpljenje i podršku tokom ovog procesa, a sve zvanične informacije o razvoju situacije biće pravovremeno saopštene.

Važno je napomenuti da, uprkos čestim izjavama gradonačelnika Nihata Biševca o tome da je Gradska uprava najtransparentnija u državi, radnja koja se odvija u vezi sa JKP Čistoća je gotovo završena, ali i dalje ostaje tajna za javnost.

Pravovremeno ćemo informisati relevantno republičko odeljenje za korupciju kako bi istražili sve navedene aktivnosti.

Molimo sve da ovu objavu što više dele kako bismo što veći broj ljudi informisali o situaciji u našem gradu. Unapred se zahvaljujemo na podršci.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

Novi Pazar: nepropisno parkirani smećarski kamioni ugrožavaju građane

Sledeći članak

OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST - PRIJAVA UZNEMIRAVANJA NA INTERNETU

Povezani članci