OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST – PRIJAVA UZNEMIRAVANJA NA INTERNETU

Poštovane građani, organizacije civilnog društva i medijske institucije,

Ovim putem želimo da vas obavestimo o ozbiljnoj situaciji koju trenutno prolazimo kao udruženje građana Inicijativa slobodnih građana. Kao predstavnik udruženja, želim da prijavim kontinuirano uznemiravanje koje mi i ostali aktivisti inicijative trpimo putem interneta od strane nepoznatih osoba a preko stranice koja je namenski kreirana sa ciljem da nas napada i diskriminiše.

U proteklim danima, bili smo izloženi vređanju i napadima preko ove stranice. Osećamo da nam je sigurnost ugrožena i da smo izloženi progonu, što predstavlja ozbiljnu prepreku za naš rad i angažman unutar inicijative.

Danas smo obavijestili Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i posebna odeljenja policije da promptno i efikasno istraže identitet počinioca ovih nedela, kako bismo mogli da podnesemo krivične prijave protiv njega.

Naglašavamo da nas ovi napadi čine nesigurnim i prouzrokuju duševnu patnju. Ova vrsta uznemiravanja na internetu predstavlja poseban pritisak ne samo za nas kao pojedince, već i za čitav nevladin sektor, čije vrednosti i ciljeve delimo. Naša inicijativa se zalaže za osnaživanje i promociju građanskog aktivizma, jačanje uticaja građana u procesima donošenja propisa i odlučivanja, kao i unapređenje transparentnosti i odgovornosti rada javne vlasti i institucija. Uznemiravanje na internetu otežava naš rad u borbi protiv korupcije i zahteva za odgovornošću javne vlasti i institucija.

Ovim putem pozivamo nevladine organizacije i medijske institucije da osude ovakav vid ugrožavanja bezbednosti i internet pritisaka na nevladin sektor. Shvatamo da se ovi napadi ne odnose samo na nas kao pojedince, već predstavljaju i pokušaj ugrožavanja čitavog nevladinog sektora i njegovih vrednosti.

Molimo vas da pružite podršku osudi ovih napada putem vaših komunikacijskih kanala i da istaknete važnost zaštite nevladinih organizacija i njihovog aktivizma u zajednici.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodni članak

OTKRIVENI PLANOVI PRIVATIZACIJE U JKP GRADSKA ČISTOĆA NOVI PAZAR

Sledeći članak

Novi pazar: protest u subotu u 18:00